Jonge gitaarbeloften verbazen en verwennen bomvol Beeld en Geluid

14 JARIG TALENT WINT DUTCH GUITAR AWARDS 2009 !

Leif de Leeuw (14) uit Amersfoort, heeft op indrukwekkende wijze het ‘Nederlands Gitaar Kampioenschap tot en met 21 jaar’ op zijn naam geschreven.

Het jeugdige talent kreeg met zijn vertolking van de Jeff Beck song “Cause we’ve endend as lovers”, iedereen muisstil en zorgde voor kippenvel bij het intens meeluisterende en kijkende publiek.

Een staande ovatie viel de jonge gitarist ten deel.

Daar kon de vakjury, met voorzitter Oscar Timans (GITARIST) , John Hayes (MothersFinest/JohnHayesProject), Jo de Roeck (Zanger/Muzikant) en Rory de Kievit (Gitarist/RoryMI), niet omheen.

En met name ook gelet op zijn speelstijl, techniek, expressie en uitstraling, werd de zo talentvolle Amersfoorder een terechte winnaar van deze DGA Finale 2009.

Nummer twee werd Bugrahan Gedik. De net 16 jarige Amsterdammer verraste met een zeer sterk optreden. De derde plaats was uiteindelijk voor de gedoodverfde favoriet, de 21 jarige Jun hyung An uit Rotterdam.

Als de ‘meest veelbelovende gitarist 2009’ werd Kevin Ashadi (18), uit Wierden uitgeroepen. Met deze onderscheiding ontving de jeugdige Overijsselaar een schitterende YAMAHA gitaar.

In totaal namen elf gitaristen uit vijf provincies deel aan de zinderende eindstrijd.

De finalisten kregen allemaal een swingend bloemetje en oorkonde. En waren er voor hen leuke en ook fraaie prijzen van magazines Gitarist en Bandcoach, NPS Mijke’s Middag en NCRV Ongekend Talent.

’n Extraatje was er voor winnaar Leif de Leeuw. De jonge nieuwe gitaarheld wordt een dag & nacht verwend in het enige en exclusieve Rockhotel van Nederland, het BACK STAGE HOTEL in Amsterdam.

Het Award programma werd omlijst met gigs van de Canadese gitaarvirtuoos Dave Goodman en Nederlands gitaartalent Wim den Herder, in 1997 al op 13 jarige leeftijd winnaar van de Dutch Guitar Awards.

En gitaarlegende Les Paul speelde een doorlopende hoofdrol in de ‘B&G’ bioscoop.

Een gitaarmarkt completeerde deze elfde Guitar Experience. Het Gitaarevent van Nederland !

LEIF DE LEEUW ! ‘t WINNENDE NUMMER : http://www.youtube.com/watch?v=1eefEFZsB8E&feature=player_embedded

MEER INFORMATIE & BEELDMATERIAAL : www.guitarexperience.nl

Organisatie Dutch Guitar Experience & Dutch Guitar Awards

Koninginneweg 76, 1211 AT Hilversum, THE NETHERLANDS

Guitar Experience / World Guitar Center

Phone : + 31 (0) 35 6 472 083 / Fax : + 31 (0) 35 6 232 474

Email : info@guitarexperience.nl / info@worldguitarcenter.nl

Internet : www.guitarexperience.nl / www.worldguitarcenter.nl