De NGD Vintage is een nieuwe activiteit en onderdeel van de Stichting Noorder Gitaar Dag. De Stichting Noorder Gitaar Dag heeft inmiddels twee zeer geslaagde gitaar beurzen op haar naam staan en zal op 9 maart 2013 wederom een gitaarbeurs organiseren in het Groningse Zuidbroek. De NGD Vintage heeft als doelstelling een netwerk op te bouwen van liefhebbers van vintage gitaren, amps en gerelateerde artikelen door middel van het organiseren van meetings op leuke (wisselende) locaties in het Noorden van Nederland. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, te midden van mooie vintage spullen. Deze bijeenkomsten zullen zo'n twee tot drie keer per jaar plaatsvinden. Onder “vintage” verstaan we alles (dus alle merken) van dertig jaar en ouder. Voorwaarde om mee te doen is dat je zelf ook iets vintage in je bezit hebt. Natuurlijk is het erg leuk (en min of meer een voorwaarde) dat liefhebbers naar elke bijeenkomst één of meerdere vintage gitaren, amps o.i.d. meenemen, maar het is niet de bedoeling om je spullen op de meeting te verkopen. Tijdens deze bijeenkomsten gaat het vooral om het delen van de gezamenlijke passie voor vintage gitaren etc. en natuurlijk ook om het uitwisselen van tips, kennis, het leggen van contacten en dat alles in een relaxte en ongedwongen sfeer. Verder zal natuurlijk ook gelegenheid zijn om één en ander te demonstreren. 

De echte liefhebbers raken vaak niet uitgepraat over hun passie, dus wat is er leuker dan andere liefhebbers te ontmoeten, je netwerk uit te breiden en je kennis over vintage uit te diepen? Uiteraard is gezelligheid één van de peilers waarop de bijeenkomsten draaien. 

Naast deze meetings is het de bedoeling om bijv. uitjes organiseren naar gitaarbeurzen in binnen- en buitenland, concerten te bezoeken, vintage-experts een presentatie te laten houden etc. Ideeën daarover zijn meer dan welkom. 

Heb je belangstelling, heb je een goed idee en/of weet je een mooie locatie? Stuur even een mailtje naar 

ngdvintage@gmail.com